fbpx
Източно-европейска Школа по Остеопатия в България
 

МИОФАСЦИАЛНИ ВЕРИГИ

2024-04-08 - 2024-04-10 гр. София, център Остеолайф, бул. Александър Малинов 51, Метро Сити Център, ет.2

Фасциалните техники се отнасят към голяма група техники в остеопатията, използващи в своята работа принципи за тъканна пренастройка.
Повечето фасциални техники в остеопатията са недиректни техники. Въпреки това е възможно и комбинирането на фасциалните техники.
В каква практическа насоченост са знанията за мускулно-фасциалните вериги, за предните и задните директни системи? Ако сте специалист и разбирате биомеханиката и вертебро-висцералните взаимодействия, Вие ще може да работите със своите клиенти,за да получите по-големи, бързи и безопасни резултати. Представете си, че можете да тренирате няколко мускули като един, за да получите за един сеанс проработка на всички мускулни връзки. Намалявате времето за постигане на целите Ви. Запазва се баланса на тялото. Болката изчезва.
Каним всички специалисти от фитнес индустрията да вземат участие в семинара, всички необходими анатомични особености и знания са включени в програмата. Специалисти от всяко ниво на обучение и всяка посока на работа с тялото ще могат да овладеят всички техники на този семинар.
Програмата на семинара „Мускулно-фасциални вериги в остеопатията” включва:
– Анатомична структура и функции на фасциалната мускулна верига.
– Физиологичната нужда на тялото от фасциалната мускулна верига за цял живот.
– Задна повърхностна мускулно-фасциална верига и предна фронтална мускулно-фасциална верига.
– Структурата. Функция. Връзката. Ролята на тези вериги в развитието на кифоза на гръдния кош, калциевата шпора, лумбаго, остеохондроза и др.
Диагноза. Методи за корекция и лечение. Ключове към веригите.
Странични и дълбоки мускулно-фасциални вериги. Структура, функция, взаимни отношения. Ролята на веригите в развитието на надлъжна плоска стъпка, коксартроза. X и O форма на деформация на краката.
Проблеми с дишането. Влиянието на дълбоката мускулно-фасциална верига върху дейността на други вериги. Диагноза. Методи за корекция и лечение. Ключове към веригите.
Спирални и функционални мускулно-фасциални вериги. Структурата. Функция. Връзки. Ролята на веригите в развитието на лумбалната исхиалгия, напречните плоски стъпала и халукс валгус 1 пръст, деформации на таза и гръдния кош.
Диагноза. Методи за корекция и лечение. Ключове към веригите.
От гледна точка на функционалната остеопатия, за да изпълняват поддържащите и защитните функции на фасцията, те се комбинират във фасциални вериги. При превишаване на определено ниво на натоварване фасадите губят своите механични функции и еластични характеристики и от „защитни вериги“ се превръщат в „вериги за повреда“. Тези възгледи са добре описани в такива източници: С. Паолети „Фашиас“, Л. Буске „Мускулни вериги“ и в работата на Томас Майърс „Анатомични влакове“. Практическото използване на тези знания, както и опитът на практикуващ остеопат при диагностициране и само работни техники, ще получите напълно на този семинар.
=============================
Лектор – д-р Игор Вороненко
доктор ортопед-травматолог
Образование:
Днепропетровска държавна медицинска академия (2008-2014)
Киевска Държавна Академия катедра “ортопедия и травматология” (2014-2016)
Дополнительное образование: Курсове и семинари
Остеопатически подход в работа с тялото, курс обучение – оздравителна система “METAVITONICA” гр. Москва 2017 год
Остеопатически подход в лечение на сколиоза, междупрешленни хернии, плоскостъпие. “Източно-европейска школа по остеопатия” гр. Киев 2018 год.
=============================
Цена:
650 лв.
=============================
Крайна дата за записване 10 март 2024г.
Местата са ограничени!
Може да запазите своето място като попълните следната формата за записване:
https://forms.gle/9MqefXm16DLKMaxH7
и заплатите първа вноска от таксата в размер на 300 лв
При неявяване сумата не се връща!
!!!СЛЕД ПОПЪЛВАНЕ НА ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ АДМИНИСТРАТОР ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ!!!
Ваня Георгиева – 0899361616
Йорданка Янкулова – 0878223472
==========================
В цената са включени:  кафе паузи, учебни материали  и сертификат на Източно-Европейска школа по остеопатия.

Програма

Други събития

Информация за събитието