fbpx
Източно-европейска Школа по Остеопатия в България
 

Телесно-емоционално освобождаване 1

2022-08-04 - 2022-08-06 гр. София; мястото се уточнява

Телесно-емоционалното освобождаване е сравнително ново терапевтично направление.
То се явява свързващото звено между телесната и психо-емоционалната терапия.
Човешкото тяло моментално реагира на емоциите. Старата поговорка, че „ВСИЧКИ БОЛЕСТИ ИДВАТ ОТ НЕРВИТЕ“ не е загубила своята актуалност и днес. Това се потвърждава от много клинични изпитания не само при остеопатия. Ето защо много остеопати и мануални терапевти все по-често насочват погледа си към проблема с „емоционалния“ компонент на телесната дисфункция и симптома.
В курса ще бъдат разгледани:
– Телесното проявление на основните емоции.
– Движение, поза – участие на основните мускулни групи.
– Ролята на диафрагмите във физическата проява на емоция (диафрагма на устата, горна апертура, гръдно-коремна диафрагма, диафрагма на тазовото дъно).
– Мускулна и фасциална фиксация като основен механизъм за потискане на емоцията.
– Страхът и неговото мускулно проявление. Основните области на фиксиране на страха. Методи за освобождаването му. Съзнателен и несъзнаван страх. Страх от падане.
Основни заболявания, причинени от постоянен страх.
Премахване на вътрематочния страх. Техника за прераждане.
Спряна уплаха. Техники за работа с уплах.
– Техники за тазовата диафрагма, бъбречната фасция и др.
– Панически атаки, работа с пациенти с панически атаки.
– Тревожността – страх от бъдещето. Мускулна и органна проява на безпокойство. Източник на тревога. Техники на гръдно-коремната диафрагма.
Работата на надбъбречните жлези е техника за облекчаване на стреса на надбъбречните жлези.
– Безпокойство. Неговата връзка със стомаха и дванадесетопръстника. Работа с емоционално увреждане на стомаха и дванадесетопръстника.
– Гняв. Ярост. Решителност и нерешителност. Увреждане на работата на жлъчния мехур. Механизми за потискане на гнева. Работа с гръдно-коремната диафрагма, жлъчния мехур. Мускуленият кафес на агресията и предизвикателството. Връзка с безпокойството.
Хипертония и хронична болка в кръста като резултат от позицията на борба и предизвикателства. Раменно-лопаточна периартроза е вариант на потискане на гнева. Гневът като компенсация за страха. Изява на тялото в поза и движение.
Раздразнителност. Потиснатият гняв е началото на депресията.
– Депресия. Физически прояви и работа с тях. Щитовидна жлеза.
Нещастието и обезсърчението са увреждане на черния дроб. Разликата между депресия и обезсърчение. Работа с черния дроб. Перикардът и неговата роля в емоционалния живот на човек (Предателство). Работете с перикарда.
– Недоволство, разочарование. Тъга и работа с тънките черва.
Чувство за вина и увреждане на дебелото черво.
Мъка и меланхолия – увреждане на белите дробове.
– Начини за извеждане на емоциите. Плачът, смехът и риданията като механизми за освобождаване от емоционален стрес. Пътя на блокажите – коремна диафрагма, горна апертура; долни, средни и горни ограничители. Подезична диафрагма и втора сигнална система. Потискане на речевите прояви на емоциите. Дисфункция на темпо-мандибуларната става и други заболявания при подтискане на емоциите. Техники за премахване на блокажи по пътя на емоциите. Лицевите мускули, мимиката, като огледало на емоционалния живот на човека. Работа с мускулите на лицето.
– Реверсия и рентно поведение. Болестта като изгода за болния. Истерично поведение. Работа с реверсия. Вътрематочни емоционални поражения. Детски страхове.
– Емоционалните причини за сексуални разстройства и заболявания на гениталните органи. Оргастична вълна. Аноргазмия, импотентност. Ранна еякулация. Роля на опашната кост и тазовата диафрагма.
– Входната и изходната точка при емоционални проблеми.
Курса се провежда от др. Роман Ерохов – к.б.н., международен лектор, доктор-неврофизиолог, автор на научни публикации за вегетативна нервна система и системите на адаптация. Доктор алтернативна медицина: доктор остеопатия, краниосакрален терапевт, хипнотерапевт, специалист по психосоматика.Ръководител на Обществена организация «Остеопатия в Украина». Директор на Източно-Европейска школа по остеопатия – ИЕШО. Учредител на центра по остеопатия «OSTEOLIFE».
Преминал обучения:
по телесно-ориентирана психотерапия; краниосакрална терапия (институт Апледжер),
краниална, структурна и висцерална остеопатия (в Руската Краниосакрална Академия),
цикъл обучения по биология на заболяванията
биологическо декодиране на заболяванията (Кристин Флеш),
енергийна остеопатия и традиционна китайска медицина, биодинамика (Майкъл Керн)
краниосакрална биодинамика (Майкл Керн),
хипнотерапия (Сергей Болсун),
Психосоматика PSY 2.0,
Нова Германска Медицина (Егор Миронов),
обучение в авторската школа по остеопатия Шарапов К.В.,
техники за активация на съознанието (Париж, Франция), Жан Беккио.
Ней Цзин акупунктура в Петербург Ван Кервеля.
Основател: Източно-Европейска ассоциация на остеопатите.
Член на международната асамблея за активация на съзнанието; Член на европейската ассоциация на краниосакралните терапевти.
Местата са изключително ограничени!
Цени и записване:
650 лв. до 20 ноември 2021 г.
750 лв. след 20 ноември 2021 г.
Ниската цена и място в курса може да запазите след като попълните следната форма за записване https://forms.gle/R2ABbMDo71Sf23rXA и заплатите капаро от 300 лв.
За допълнителна информация:
Йорданка Янкулова 0878223472

Програма

Информация за събитието