fbpx
Източно-европейска Школа по Остеопатия в България
 

Вагус нерв. Стратегия и тактика в остеопатичното лечение.

2024-06-28 - 2024-06-29 гр. София, център Остеолайф, бул. Александър Малинов 51, Метро Сити Център, ет.2

Блуждаещият нерв, известен още като 10-ти черепно мозъчен нерв, най-дългият и сложен от 12-те двойки черепно-мозъчни нерви. Името “вагус” идва от латинския термин за “скитане”. Това е така, защото блуждаещият нерв се скита от мозъка в органи в областта на шията, гърдите и корема.

Съществуват множество функции на нервната система осигурени от блуждаещия нерв и свързаните с него части. Отговорен е за определени сензорни дейности и за информацията за движение в тялото. Тъй като инервира изключително много органи и системи в тялото, той влияе на огромна част на функциите на организма. 

Затова е много важно да можем да работим с него и да отстраняваме различните дисфункции.

===========================================================

ПРОГРАМАТА:

 Структурата на нервната система

 Соматични.

 Вегетативна 

 симпатикова-парасимпатикова

 Vagus: обща информация

   – Начало

   – Функции

   – Нарушения на функциите

    – Диагностика (тестове)

  Принципи на остеопатична работа (протокол)

  Методи за самокорекция

  Вагус и стрес, 

  вагус и ADHD, 

  вагус и хормони,

вагус и синдром на раздразнените черва.

=========================================================

Курсът се провежда от:

д-р Даря Кудря

Доктор-невролог,

остеопат,

висцерален терапевт,

специалист в естетичната остеопатия на лице и тяло,

хомеопат,

рефлексотерапевт.

Медицинска практика – 10 години

========================

Цена на курса

480 лв. с ДДС 

*450 лв. с ДДС за курсисти на ИЕШОБ

========================

Крайна дата за записване 25 май 2024г.

Може да запазите своето място като попълните следната форма за записване:

https://forms.gle/y5qqptQvFsau33vNA

и заплатите първа вноска от таксата в размер на 300 лв

!!! СЛЕД ПОПЪЛВАНЕ НА ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ АДМИНИСТРАТОР ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ!!!

0876166966 – Ваня Георгиева

0878223472 – Йорданка Янкулова

В стойноста на програмата са включени: Кафе-паузи и информационни материали

Програма

 Блуждаещият нерв, известен още като 10-ти черепно мозъчен нерв, най-дългият и сложен от 12-те двойки черепно-мозъчни нерви. Името "вагус" идва от латинския термин за "скитане". Това е така, защото блуждаещият нерв се скита от мозъка в органи в областта на шията, гърдите и корема. Съществуват множество функции на нервната система осигурени от блуждаещия нерв и свързаните с него части. Отговорен е за определени сензорни дейности и за информацията за движение в тялото. Тъй като инервира изключително много органи и системи в тялото, той влияе на огромна част на функциите на организма.  Затова е много важно да можем да работим с него и да отстраняваме различните дисфункции. =========================================================== ПРОГРАМАТА:  Структурата на нервната система  Соматични.  Вегетативна   симпатикова-парасимпатикова  Vagus: обща информация    - Начало    - Функции    - Нарушения на функциите     - Диагностика (тестове)   Принципи на остеопатична работа (протокол)   Методи за самокорекция   Вагус и стрес,    вагус и ADHD,    вагус и хормони, вагус и синдром на раздразнените черва. ========================================================= Курсът се провежда от: д-р Даря Кудря Доктор-невролог, остеопат, висцерален терапевт, специалист в естетичната остеопатия на лице и тяло, хомеопат, рефлексотерапевт. Медицинска практика - 10 години ======================== Цена на курса 480 лв. *450 лв.за курсисти на ИЕШОБ ======================== Крайна дата за записване 01 октомври 2023г. Може да запазите своето място като попълните следната форма за записване: https://forms.gle/pSww1VJJkAaA6RwTA и заплатите първа вноска от таксата в размер на 300 лв !!! СЛЕД ПОПЪЛВАНЕ НА ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ АДМИНИСТРАТОР ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ!!! 0899361616 - Ваня Георгиева 0878223472 - Йорданка Янкулова В стойноста на програмата са включени: Кафе-паузи и информационни материали 

Други събития

Информация за събитието