fbpx
Източно-европейска Школа по Остеопатия в България
 

Какво е това остеопатия?

Какво е това ОСТЕОПАТИЯ?
В комплементарната медицина има ефективен метод за възстановяване работоспособността на вътрешните органи, повишаването на тонуса и връщането на правилното място на структурите в организма. Лечението представлява въздействие върху организма чрез движения на ръцете, за да се коригират възникналите изменения в естествената анатомия на различните структури на тялото.
Остеопата прилага в своята методика – корекция на функционалността на всички съставлявящи нервната система, акцентира върху главният и гръбначният мозъкт, периферните дялове на нервната система. Следва пълно регулиране на системата от вътрешни органи.
Остеопата не премахва симтома с голяма бързина, но с голяма достоверност определя причината за проблема и я отстранява. Колкото по-дълбоко терапевта разбира тънкостите в анатомичният строеж и физиологията на нашият организъм, толкова по-успешни ще бъдат резултатите при неговите пациенти.
Остеопата подбира различни видове техники по време на терапията. На пръв поглед отстрани може да изглежда, все едно той нищо не прави, а само си държи ръцете отгоре на пациента. Но това изобщо не е така. Неговото въздействие е много по-дълбоко, отколколкото обичайните мануални терапии. В края на сеанса е възможно да се направят тестове и да се сравни прогреса по време на сеанса със сравнение с изходящото състояние. Обикновено един остеопатичен сеанс продължава между 40 и 120 мин.
Показания за прием при остеопат:
* постравматичен синдром
* след хирургически операции
* спазматични болки в главата и мигрени
* виене на свят и нарушения на мозъчното кръвообръщение
* високо кръвно налягане
* Нарушения на опорно-двигателния апарат (межреберна невралгия, радикулит, болезнени усещания в ставите и в областта на гръбначният стълб, остеохондрози)
* хронични гинекологични заболявания (възпаления и придатъци, образования и сраствания в малкият таз, хормонални изменения, полов инфантилизъм, нарушения на цикла и болезнен цикъл, някои видове безплодия)
* Различни заболявания на различните системи на вътрешни органи
* хронична умора и изтощение на организма
* паникатаки, хронични тревожни състояния
* балансиране на работата на жлези с вътрешна секреция
* краниални деформации при новородени
* и мн. др.