fbpx
Източно-европейска Школа по Остеопатия в България
 

Грипът от позиция на Нова Германска Медицина

Фазата на възстановяване на общия човешки конфликт, свързан с територията, тоест конфликтът, свързан със заплахата на собствената територия.

Този тип конфликт, оставяйки неразрешен, води до микро-улцерация на бронхиалните тръби.

По време на фазата на възстановяване мозъкът използва грипния вирус, за да възстанови ектодермалната тъкан на бронхиалните канали.

Интензивността на конфликта определя интензивността или тежестта на симптомите.
✓ „Не мога да приема нещо по време на кратък, но много интензивен конфликт в разширено семейство.“
✓ Внезапна отвращение.
✓ Конфликт, свързан със спор: „Не можем да стоим един друг, вече не сме подходящи един за друг.“
✓ Вербални спорове, кавги, критики и т.н.
✓ „Какво ще си помислят хората за мен?“
Концепцията за грипна епидемия не е пълна. Забележете, когато грипът „се появи“. Най-често грипът идва след големи събирания на хора (Деня на благодарността, Коледа, Нова година …), когато хората са принудени да решават проблеми, да се срещат, да спорят и т.н. Това е именно „общият човешки конфликт, свързан с територията“. Когато всичко е добре, тогава всичко е добре! Когато има „разцепване“ с някого, това се превръща в проблем: Как да се справим с него? Можем ли да го разрешим?
„Не искам да дишам същия въздух с нея / него“ – това се отразява на бронхите. „Денят на благодарността най-накрая приключи, вече не съм ограничен от нейните условности.“ На следващия ден – грип! Автоматичният мозък използва грипния вирус, за да поправи бързо язвените тръби на бронхите.
Тези, които са се е разболели от грип са във фаза на възстановяване. Тези, които не са влезли в конфликта или все още не са излезли от него, не получават грип. Точка! Да, грипът е фаза на възстановяване. Най-често осъзнаването на процеса помага много за ускоряване на възстановяването!
Защо болестта продължава по-дълго през лятото, отколкото през зимата? Защото тогава няма грипен вирус, който да ускори фазата на възстановяване. Поради това възниква бронхит, който продължава по-дълго.

др. Роман Ерохов