fbpx
Източно-европейска Школа по Остеопатия в България
 

Остеопатия за бременни

2023-12-01 - 2023-12-03 гр. София, център Остеолайф, бул. Александър Малинов 51, Метро Сити Център, ет.2

Остеопатите могат да променят прогнозата на бременността и да облекчат много проблеми на жените по време на бременност и раждане:

 -Болки в гърба, сакрума, подуване, главоболие, раздразнителност, задух и др.Храносмилателни проблеми, запек.

 -Дърпащи болки в долната част на корема, тонус на матката, заплаха от спонтанен аборт.

 -Възстановяване на подвижността на тазовите кости, което е много важно по време на раждането.

 -Подготовка на тазовото дъно и шийката на матката за раждане, което впоследствие ще предотврати разкъсвания по време на раждане.

 -Следродилен период – пролапс на вътрешни органи, болки в гърба, хемороиди, разширени вени, артроза на тазобедрените стави, хронични възпалителни заболявания на пикочно-половата система, болезнен полов акт.

 Бременните жени често се оплакват от болки в гърба, тежест в стомаха, киселини, оригване, подуване. Всички тези на пръв поглед несвързани оплаквания могат да бъдат резултат от една причина – напрежение на диафрагмата. Понякога дори една процедура е достатъчна, за да се отървете от тези страдания, които утежняват и без това трудния период от живота на жената. Нека накратко обясним причините:

 -Диафрагмата е голям, куполообразен мускул, който разделя гръдния кош от коремната кухина. Това е основният мускул, участващ в акта на дишане. Диафрагмата е прикрепена към гръбначния стълб с мускулите на краката. При вдишване диафрагмата се спуска (белите дробове се разширяват), а при издишване се повдига (белите дробове се свиват).

 -Нарастващата матка притиска черния дроб, стомаха и диафрагмата. Последното не слиза напълно. В резултат на това краката на диафрагмата никога не се отпускат, поради което рано или късно има усещане за болка в гърба. Освен това белите дробове не се разширяват напълно и в тях се появява задръстване, което се проявява чрез задух, особено когато лежи по гръб.

  -При спазъм на диафрагмата се нарушава подвижността на хранопровода, който преминава през диафрагмата. Резултатът е киселини, оригване, гадене.

 Напрежението в диафрагмата също води до спазъм на долната празна вена. Това може да доведе до подуване и разширени вени.

==========================================

 Програмата:

  1. Подготовка за бременност. Причини и корекция на различни видове безплодие. Работа с тазовата, висцералната и черепната система на жена, планираща бременност. Корекция на хормонални нарушения, алгодисменорея. 
  2. Причини за хистоза (токсикоза) през първата половина на бременността. Техники за балансиране на хормоналните и вегетативни регулаторни системи. Корекция на нарушения на твърдата мозъчна обвивка и мозъчните мембрани, възникнали по време на имплантирането на оплодената яйцеклетка и растежа на плацентата. 
  3. Превенция на ранните аборти. Корекция на фетална хипоксия, нарушение на кръвния поток майка-плацента-плод. Оптимални техники за корекция на гръбначния стълб и таза на жената. 
  4. Причини за гестоза през втората половина на бременността. Остеопрактическо нормализиране на системния кръвоток и кръвното налягане при бременна жена. Предотвратяване на задръствания в таза, разширени вени, запек, дисфункция на вена кава, стомаха, диафрагмата, профилактика на сърдечни заболявания, бъбречна дисфункция и метаболитни нарушения. 
  5. Корекция на синдромите на болка в главата и лумбалната област през втората половина на бременността, лечение на болки в краката, предотвратяване на развитието на плоски стъпала по време на бременност.
  6. Матката „Кралица”  – техники за взаимно адаптиране на матката и „тялото” 
  7. Предотвратяване на вътрематочна хипоксия на плода, преждевременно раждане

=========================================

Курсът се провежда от:

Александър Азнаурян

Остеопат

=========================================

Цена на курса:

650 лв

=========================================

Крайна дата за записване 01 ноември 2023 г.

Можете да запазите своето място като попълните следната форма за записване:

https://forms.gle/6NKca8egGE3hxqov6

и заплатите първа вноска от таксата в размер на 200 лв.

!!! СЛЕД ПОПЪЛВАНЕ НА ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ АДМИНИСТРАТОР ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ!!!

0899361616 Ваня Георгиева

0878223472 Йорданка Янкулова

В стойността на програмата са включени: Кафе-паузи и информационни материали

 

Програма

Други събития

Информация за събитието