fbpx
Източно-европейска Школа по Остеопатия в България
 

Висцерална Остеопатия 1 и 2 ниво

2021-11-09 - 2021-11-14 гр. София, център Остеолайф, бул. Мадрид 52

Висцералната остеопатия е насочена в лечението на органите в тялото. За разлика от конвенционалната медицина, която лекува симптомите, остеопатия отстранява причините за заболяването без медикаменти.
Висцерална Остеопатия е основно направление в остеопатията, което работи за възстановяване работата на вътрешните органи, отстраняване на висцерални блокажи, дисфункции, сраствания, възстановяване след операции и др.

Висцерална остеопатия 1 ниво – Органи в гръдната кухина
Висцерална остеопатия 2 ниво – Органи в коремната кухина

Курсът е предназначен за специалисти, работещи с ръце: остеопати, мануални терапевти, масажисти и лекари от всички специалности.

По време на семинара ще научите как да диагностицирате визуално и палпаторно нарушения на механизмите на нормалното функциониране на органите в гърдната и коремната кухина. Ще можете бързо да определяте причината за това или онова нарушение и да го премахнете със собствените си ръце. Няма да се учим да лекуваме болестта. Ще премахваме причината им и болестта ще се самолекува.
На първо ниво задълбочено ще работим с дихателните органи и диафрагмите, а на второ с коремната област – дебело и тънко черво, панкреас, черен дроб, жлъчка, бъбреци, далак, перитонеум, коремна кухина и др.
Висцералната остеопатия се основава на прецизно и леко ръчно действие, с цел стимулиране на нормална мобилност, тонус и подвижност на вътрешните органи, свръзките им и тяхната съединителна тъкан. Тези нежни манипулации могат потенциално да подобрят функционирането на отделните органи, системите на органите и структурната цялост на цялото тяло.
Благодарение на деликатните и често силно раздразнителни вътрешни органи, нежната и точно насочена сила дава най-добри резултати. Както и при другите методи на остеопатия, които засягат тялото дълбоко, висцералните манипулации се използват само за подпомагане на вътрешните сили на тялото. В тази връзка обучените лекари и специалисти могат да бъдат уверени в благотворното въздействие върху тялото, вместо да добавят нови щети и дезорганизация.Висцералната остеопатия оптимизира локалния кръвен поток и нервната регулация, позволява да се елиминират много хронични патологични състояния (холецистит, гастрит, колит и др.) На нивото на коремната кухина – дори и при инфекциозните им условия. Също така, висцералната остеопатия има положителен ефект върху работата на урогениталната сфера, като помага на много жени да се отърват от хроничните болезнени процеси на нивото на матката, тръбите и яйчниците, а мъжете възстановяват силата и се отърват от хроничните възпалителни процеси в простатата.

Цени:
1300 лв. – ранно записване до 1ви октомври 2021 г.
1550 лв. при заплащане след 1ви октомври 2021 г.

Местата са ограничени!

Ако желаете да запазите своето място и по-ниската цена, моля попълнете следната форма за записване
https://forms.gle/oXB6iYetzCFavK4a8 , и заплатете капаро от 500 лв.

В стойноста на програмата са включени: Кафе-паузи и информационни материали

=======================================================================================
Обученията се провеждат от д-р Роман Ерохов – основател и практикуващ остеопат в „Източно европейската школа по остеопатия“- Киев, Украйна.
Д-р Роман Ерохов – лекар, неврофизиолог, завършил Киевския национален медицински университтет А.А. Богомольца, кандидат на биологическите науки, доктор по остеопатия, краносакрален терапевт, ръководител на обществената организация „Украйнска остеопатия“.
Преминал е през обучения:
 Телесно-ориентирана психотерапия, краниосакрална терапия /институт Апледжер/;
 Краниална, структурна и висцериална остеопатия в Руската Краниосакрална Академия;
 Цикъл от обучения по биологични заболявания;
 Енергетическа остеопатия и традиционна китайска медицина, биодинамика /МайкълКерн/;
 Хипноза /Сергей Болсун/;
 Обучение по психосиматоматика PSY 2.0
 Обучение в авторската школа по остеопатия на Шарапов

За повече информация:
Йорданка Янкулова 0878223472

Програма

Други събития

Информация за събитието