fbpx
Източно-европейска Школа по Остеопатия в България
 

ОСТЕОПАТИЯ път към здравето

Остеопатията е високоефективен и безопасен метод, въздействащ на структурните компоненти на опорно-двигагателната система и вътрешните органи. Тази методика може да се използва за лечебни цели, а също и за оздравяването на организма и профилактика на патологични състояния.
Към преимуществата на остеопатията може да се отнесе нейната относителна безболезненост при въздействие, както и възможноста да се прилага на пациенти на различни възрасти, като се започне от новородени, до хора на преклонна възраст.
Веднага след прървия сеанс по остеопатия се чувства подобрение в пациента, като остеопата има възможност да коригира всякакъв вид нарушения в тялото. Коригират се всички анатомически съотношения, сваля се напрежението и спазмите в миофасциалните /мускулни и сухожилия/ структури, структурни блокажи от всякакъв вид, подобрява се кравоснабдяването и лимфоотока, а също така се оптимизира инервацията и мн. др.
Всичко това оказва влияние на оздравителния ефект, способства отстраняването на болката, дискомфорта и активира процеса на саморегулация в организма на пациента.
Остеопатията се явява един от достойните комплементарни методи, безмедимекаментозно лечение, което я прави достъпна за всеки дори за хората, алергични към лекарства.